Dat Zuidoost Drenthe zo mooi is, weten nog niet veel mensen. Wij hebben prachtige natuur, vele wandelpaden, fietsroutes en Coevorden (de Ganzenstad) heeft een rijke historie.

In de omgeving hebben we meerdere attractieparken, kun je leuke uitstapjes met de kinderen maken en grenzen we aan Duitsland.

Onze Camping zit precies tussen Coevorden en Dalen in.

Wil je gezellig uit eten dan kun je ervoor kiezen om naar het gezellige dorp Dalen (op +/- 5 km van de camping) te gaan of naar de Stad Coevorden te gaan ( +/- 7 km van het centrum van Coevorden)

Restauranttips Coevorden;

Restauranttips Dalen;

Restauranttips Schoonebeek;

Overige tips kunt u vinden op http://www.welkomincoevorden.nl Hier staan vele restaurants en uit tips op in de gemeente Coevorden.

WANDELEN;

Stal- Camping Buitenleven ligt precies tussen 2 etappes van het Pieterpad in.

  • Etappe 1 gaat van Sleen naar Coevorden
  • Etappe 2 gaat van Coevorden naar Hardenberg.

Voor Pieterpad etappes zie; http://www.pieterpad.nl/etappes

Voor andere leuke wandeltochten, zie:

FIETSEN;

Door heel Drenthe loopt een fietsknooppuntnetwerk, hiermee komt u met de fiets op de mooiste plekjes. Hieronder vind u een paar handige sites;

Naast fietsen en wandelen heeft deze omgeving nog vele andere leuke activiteiten, zoals;

MUSEUM MOLEN Jan Pol,

Deze molen is gebouwd in 1876 en staat iets ten noorden van het centrum van Dalen en is de hoogste koren- en pelmolen van Drenthe. De molen is vernoemd naar de vroegere eigenaar en molenaar Jan Pol. De molen is meerdere middagen per week open en voor een zacht prijsje te bezoeken. Ook kunt u er ambachtelijk gemaakte meel voor brood, cake of appeltaart enz. kopen. Voor meer informatie kunt u kijken op; http://www.facebook.com/KorenPelmolenJanPol/

COEVORDEN,

In de vestingstad Coevorden staat het enige kasteel van Drenthe, afgelopen jaar heeft de gemeente er een prachtige kasteeltuin aangelegd. In de vakantieperiodes zijn er vaak kinderrondleidingen in het kasteel.

Ook heeft Coevorden een Stedelijk Museum waar regelmatig mooie tentoonstellingen worden gegeven en is daarom de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

Elke woensdag en vrijdag is er vanaf 13.00 uur een Historische stadswandeling onder begeleiding van een stadsgids. Opgave is verplicht en kan bij het Arsenaal Coevorden, Haven 4 te Coevorden

VEENPARK,

Waan je terug in de tijd, in het openluchtmuseum ‘Veenpark’ zie voor informatie; http://www.veenpark.nl

PRETPARKEN,

Plopsa Indoor Coevorden in Dalen (om de hoek) Attractiepark Slagharen en Indoor Speelparadijs Cowboys en Indianen, waar je tevens een e-scooter kunt huren om lekker rond te toeren.

DIERENTUINEN,

Wildlands in Emmen en Tierpark Nordhorn in Duitsland (een hele leuke betaalbare dierentuin)

ZWEMMEN IN DE OMGEVING;

  • Aquamundo in Centerparcs Dalen
  • Overdekt zwembad in Coevorden en Schoonebeek
  • Zwemplas De Klinkevlier (gratis en een strandje)
  • Zwemplas Zandpol, met strandje, wc en kiosk