Dat Zuidoost Drenthe zo mooi is, weten nog niet veel mensen. Wij hebben prachtige natuur, vele wandelpaden, fietsroutes en Coevorden (de Ganzenstad) heeft een rijke historie.

Onze Camping zit precies tussen Coevorden en Dalen in.

Voor leuke uitstapjes met de familie hebben we in de omgeving meerdere attractieparken. We zitten aan de grens, waardoor een bezoek aan Duitsland binnen handbereik is.

Wil je gezellig uit eten dan kun je ervoor kiezen om naar het gezellige dorp Dalen (op +/- 5 km van de camping) te gaan of naar de Stad Coevorden te gaan ( +/- 7 km van het centrum van Coevorden)

Restauranttips Coevorden

Restauranttips Dalen;

Restauranttips Schoonebeek

Wandelen

Stal- Camping Buitenleven ligt precies tussen 2 etappes van het Pieterpad in.

  • Etappe 1 gaat van Sleen naar Coevorden
  • Etappe 2 gaat van Coevorden naar Hardenberg.

Voor Pieterpad etappes zie; http://www.pieterpad.nl/etappes

Voor andere leuke wandeltochten, zie:

Fietsen

Door heel Drenthe loopt een fietsknooppuntnetwerk, hiermee komt u met de fiets op de mooiste plekjes. Hieronder vind u een paar handige sites

Naast fietsen en wandelen heeft deze omgeving nog vele andere leuke activiteiten, zoals:

Sauna & Wellness

Museum molen Jan Pol

Deze molen is gebouwd in 1876 en staat iets ten noorden van het centrum van Dalen en is de hoogste koren- en pelmolen van Drenthe. De molen is vernoemd naar de vroegere eigenaar en molenaar Jan Pol. De molen is meerdere middagen per week open en voor een zacht prijsje te bezoeken. Ook kunt u er ambachtelijk gemaakte meel voor brood, cake of appeltaart enz. kopen. Voor meer informatie kunt u kijken op; http://www.facebook.com/KorenPelmolenJanPol/

Veenpark

Waan je terug in de tijd, in het openluchtmuseum ‘Veenpark’ zie: http://www.veenpark.nl

Industrieel Smalspoor Museum

Ontdek het smalspoor in het doe museum op Erica en haal je machinistendiploma zie: https://www.smalspoorcentrum.nl/

Coevorden

In de vestingstad Coevorden staat het enige kasteel van Drenthe, afgelopen jaar heeft de gemeente er een prachtige kasteeltuin aangelegd. In de vakantieperiodes zijn er vaak kinderrondleidingen in het kasteel.

Ook heeft Coevorden een Stedelijk Museum waar regelmatig mooie tentoonstellingen worden gegeven en is daarom de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

Elke woensdag en vrijdag is er vanaf 13.00 uur een Historische stadswandeling onder begeleiding van een stadsgids. Opgave is verplicht en kan bij het Arsenaal Coevorden, Haven 4 te Coevorden

Pretparken

Dierentuinen

Zwemmen in de omgeving

  • Aquamundo in Centerparcs Dalen
  • zwembad de Swaneburg in Coevorden
  • zwembad de Slagen in Schoonebeek
  • Zwemplas De Klinkevlier (gratis en een strandje)
  • Zwemplas Zandpol, met strandje, wc en kiosk