Mijn naam is Daniƫlle Slobbe, ik ben geboren in 1981 in Voorhout. Inmiddels samenwonend op onze prachtige locatie in Stieltjeskanaal, en het grootste deel van mijn tijd te vinden op Stal Buitenleven waar ik zorg draag voor de paarden, de activiteiten en lessen, fokkerij en alles daar omheen.

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik al gek van dieren, al van jongs af aan. Ik spendeerde mijn tijd liever tussen de dieren dan tussen de mensen, op de een of andere manier heb ik altijd een speciale connectie met hun gevoeld. Gelukkig ben ik opgegroeid met honden, katten, schapen, koeien, paarden, vogels enz om mij heen en heb ik alle kans gehad om mij te ontwikkelen tot een gevoelig, zorgzaam persoon en heb ik geleerd dat je doorzettingsvermogen en karakter nodig hebt om je dromen waar te maken. Daar zal ik mijn familie altijd dankbaar voor zijn, dankzij hun heb ik een sterke basis gekregen.

De paarden en pony’s trokken op hele jonge leeftijd al mijn aandacht. Ik heb het geluk gehad te mogen opgroeien tussen de pony’s. Toen ik 4 jaar oud was stond daar mijn eerste eigen pony al. Daar begon mijn leerweg tussen de paarden. Met vallen en opstaan ben ik in de loop der jaren heel wat wijzer geworden, heb ik veel geleerd over het gedrag van paarden, maar ook over het gedrag van mensen naar paarden…. en dat is niet altijd iets om trots op te kunnen zijn. Ik heb mijn instructeursdiploma gehaald en mijzelf voorgenomen dat ik een poging wil gaan doen om kinderen (en volwassenen) een mooie en vertrouwde basis mee te geven, die fijn is voor mens en dier!

In alle jaren heb ik altijd een zwak gehad voor degene die het vertrouwen kwijt waren, zowel mens als dier. Ik durf ook wel te zeggen dat ik ontelbaar veel paarden en mensen een stukje vertrouwen terug heb mogen geven, vanuit hun eigen kracht, in hun eigen tempo. Vele paarden hebben via ons een nieuwe kans op een toekomst gekregen, waarvan een aantal zich hebben ontpopt als ware leermeesters en ik heb het voorrecht om met een aantal van deze dieren nog steeds in onze lesjes te mogen werken.

Met het oprichten van Stal Buitenleven heb ik opnieuw mijn dromen waar kunnen maken, hier heb ik de mogelijkheden om paarden/pony’s op te vangen die dat heel hard nodig hebben, ik kan hier lesjes geven en mensen een stukje gevoel en bewustwording met paarden mee geven, kinderen kunnen plezier beleven, mensen kunnen hun eigen vertrouwen terug vinden met behulp van onze dieren. Op de locatie in Stieltjeskanaal hopen wij dit nog verder uit te bouwen!

We hebben ook nog eens een prachtige kleinschalige tinkerfokkerij met geweldige merries, en elk jaar prachtige bijzondere veulens, waarvan er voor een fijn huis met voldoende buitengang zo nu en dan een paar beschikbaar zijn voor de verkoop.

ITS Bryan