Bij Stal Buitenleven kun je terecht voor privélessen en groepslessen. Persoonlijke aandacht vinden we daarbij heel belangrijk, vandaar dat we werken met niet te grote groepen.

De lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructrice die je met veel geduld, vertrouwen en enthousiasme begeleidt bij het beter leren paardrijden. Naast het leren paardrijden vinden wij het ook erg belangrijk dat men de paarden/pony’s leert begrijpen en respecteert. Hier word ook de nodige aandacht aan besteed.

In onze lessen rijden wij bitloos en boomloos

Omdat wij het hele jaar door buiten te werk gaan kan het voorkomen dat we bij extreem weer, storm, onweer ivm veiligheid en bij sneeuw, bevroren grond of lang aanhoudende regen de les moeten annuleren omdat de bodem dan te slecht word om veilig te kunnen rijden. Deze word uiteraard niet in rekening gebracht. Lees ook even onze les voorwaarden!

Wij verwachten van onze lesklanten dat zij ruim op tijd aanwezig zijn (minimaal half uur) voor de les, om eventueel het paard/de pony uit de wei/paddock te halen en netjes te verzorgen en zadelen.

We hebben 2 soorten groepslessen:

  • startersles : groepsles van 45min voor beginnende jonge ruiters van 7 jr t/m 10 jr
    in deze lessen leren we hoe we veilig de pony uit de paddock halen, hoe de pony te begeleiden aan de hand, hoe te verzorgen/poetsen/zadelen en doen we af en toe grondwerk in plaats van rijden en leren we spelenderwijs de beginselen van het ponyrijden in kleine groepjes (max 4 pers). We rijden in stap en draf, oefenen op zit, sturen, controle, vertrouwen etc. Deze lessen draaien dus niet enkel om het rijden maar met nadruk ook op de omgang met de pony’s.
  • Groepsles (volwassenen/ iets ervaren kinderen) 45min:
    in deze lessen rijden we 45min. Groepsgrote is max 6 personen. We rijden (afhankelijk van niveua) alle gangen, oefenen verder op houding/zit/controle/vertrouwen en diverse andere oefeningen op het niveau afgestemd.
Prijslijst lessen:
Losse groepsles startersles (45min)
voor beginnende kinderen van 7 jr t/m 10jr
€ 12.50
10 rittenkaart groepsles kinderles (45min)
voor beginnende kinderen tot 10jr
€ 100.-
Losse groepsles (45min)€ 15.-
10 rittenkaart groepsles (60min)€ 125.-
Privéles (30min)€ 25.-