Bij Stal Buitenleven kun je terecht voor privélessen en groepslessen.
Persoonlijke aandacht vinden we daarbij heel belangrijk, vandaar dat we werken met kleine groepen.
Ook mensen met angst/onzekerheid, een kleine beperking of en rugzakje mogen met alle liefde contact opnemen voor de persoonlijke mogelijkheden.

De lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructrice die je met veel geduld (ook bij angst), vertrouwen en enthousiasme begeleidt bij het beter leren paardrijden. Naast het leren paardrijden vinden wij het ook erg belangrijk dat men de paarden/pony’s leert begrijpen en respecteert. Hier word ook de nodige aandacht aan besteed.

In onze lessen rijden wij bitloos en boomloos

Omdat wij het hele jaar door buiten te werk gaan kan het voorkomen dat we bij extreem weer, storm, onweer ivm veiligheid en bij sneeuw, bevroren grond een alternatieve les aanbieden of de les moeten annuleren omdat de bodem dan te slecht word om veilig te kunnen werken met onze dieren. Deze mag bij annulering worden ingehaald op een andere dag in een passensde groep of er kan een keer vrij gereden worden mits er voldoende rijervaring is. Lees ook even onze les voorwaarden!

Wij verwachten van onze lesklanten dat zij ruim op tijd aanwezig zijn (minimaal half uur) voor de les, om eventueel het paard/de pony uit de wei/paddock te halen en netjes te verzorgen en zadelen.

We hebben een aantal verschillende les mogelijkheden:

 • Ponyclub Buitenleven:
  Voor de jonge kids (t/m 8jr) die graag spelenderwijs met pony’s in contact willen komen. de ponyclub komt bijeen op woensdag en vrijdag middag, 60 min van plezier hebben, vertrouwd raken met de pony, zelfvertrouwen ontwikkelen en de beginselen van de omgang met pony’s leren, oefenen met verzorgen van de pony’s en beginselen van wat grondwerk. Daarnaast zullen we zo nu en dan ook even ponyrijden, dit allemaal gezellig met andere kinderen samen. • Groepsles:
  (volwassenen/ iets ervaren kinderen) 45min
  in deze lessen rijden we 45min. Groepsgrote is max 6 personen. We rijden (afhankelijk van niveau) alle gangen, oefenen verder op houding/zit/controle/vertrouwen en diverse andere oefeningen op het niveau afgestemd. • Privéles:
  Voor iedereen, elke niveau.
  Om even de puntjes op de i te zetten, even wat extra aandachtspunten aan te pakken, om de beginselen te leren, maar ook voor mensen met angst/onzekerheid die gebaat zijn bij 1 op 1 contact.
  Natuurlijk is ieder die gewoon liever niet in een groepje wil rijden ook van harte welkom om privéles te (blijven) volgen.


 • Starterspakket:
  speciaal voor startende ruiters vanaf 8jr
  5 maal 30 min privéles om de basis onder de knie te krijgen, ook het begeleiden van het paard/poetsen/zadelen, om in te stromen in een groepje dient de ruiter in staat te zijn het paard/de pony veilig in stap/draf te kunnen begeleiden/sturen om mee te kunnen komen met de overige ruiters van de groep.

 • Paarden ervaren/grondwerk:
  Voor ieder die vanaf de grond aan het werk wil met het paard/de pony, zowel aan de hand als met loswerken/longeren.
  Ideale manier om zelfvertrouwen op te bouwen, in je eigen kracht te leren staan, bewust te worden van je houding/energie.
  Maar ook geweldig om paarden beter te leren begrijpen en je eigen onzekerheid naar deze dieren toe te verminderen of zelfs weg te nemen.


Prijslijst lessen:
Maandabonnement ponyclub Buitenleven €45,- p mnd
Maandabonnement groepsles 45min € 60,- p mnd
proef deelname ponyclub Buitenleven€ 15,- p keer
Proefles groepsles 45min€ 17,50 p keer
Paarden ervaren/grondwerk privé (45min)€ 25.- p keer
Starterspakket €125,- volledig pakket
Privéles (30min)€ 25.- per keer