Een aantal van onze pony’s/paarden zijn ook beschikbaar voor de lease.
Dit houdt in dat je een paard/pony kunt “huren”, buiten de lestijden om.
Het dier is 7 dagen per week toegankelijk, je mag dus alle dagen komen maar dit moet niet, alsof je een eigen paard hebt, alleen niet exclusief. Wij gebruiken het dier ook in de lessen/ponykamp of andere activiteiten
In de lease zit elke week een (vaste) groepsles inbegrepen, bij een jonge of onbeleerde pony een (groeps)grondwerkles.


Dus wel de lusten maar niet de lasten!
– geen onvoorziene kosten
– geen extra verantwoording
– geen verplichte klusjes
gewoon een vast bedrag per maand.


Poetsen, knuffelen, rijden, longeren, grondwerk, wandelen. Er is veel bespreekbaar, maar altijd met het zicht op het welzijn van de pony/het paard (de pony of het paard is een levend wezen, geen gebruiksvoorwerp).
Er moet plezier zijn voor beide!

Hou er wel erg in, wij zijn een “buiten stal” dus er zijn weerssituaties waarin er niet gereden kan worden (bevroren grond, sneeuw, extreem veel water). Hierbij wijzen wij even op het feit dat de lease in het leven is geroepen om een band op te bouwen met een pony/paard en dat het niet alleen om het rijden draait! Verzorging, samen een band opbouwen, tijd met elkaar doorbrengen etc hoort er net zo goed bij, misschien nog wel meer als het rijden!

Rijden is dan ook absoluut geen must, als je gewoon lekker bezig wil zijn met een pony/paard ben je ook van harte welkom.

Om een pony of paard te leasen is wel ervaring vereist, aangezien je zelfstandig met het paard/de pony aan de slag gaat! Lease is geen les!

Voor de jonge kids kan een shetlander ook geleast worden onder toezicht van een ervaren ouder/begeleider.  

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Kosten Lease per maand:
Tinker/grote pony
jonge of onbeleerde tinker/pony
Shetlander
€250,-
€200,-

€125,-